Årets Idsjel

Postet av Ove Bevolden den 14. Okt 2015

Noen unge i klubben vi bør nominere::::

Årets ildsjel 2016

svomming_aaretsildsjel.jpg
Foto: Eirik Førde
Ungdoms-OL på Lillehammer gjør 2016 til ungdommens år. For å hedre alle de unge frivillige rundt omkring i landet deles Årets ildsjel i år ut til en frivillig på under 26 år. Den høythengende prisen deles ut under NRKs direktesending fra Idrettsgallaen på Lillehammer lørdag 9. januar. I perioden 1. – 28. oktober kan alle som kjenner en ung ildsjel nominere én kandidat.

Nominer din kandidat i perioden 1. oktober - 28. oktober

Når Norges idrettsforbund har mottatt kandidatene til Årets ildsjel skal alle de 19 idrettskretsene i Norge være med å plukke ut én ildsjel fra sitt fylke. Årets ildsjel-jury vil deretter plukke ut fem finalister som er med og kjemper om prisen Årets ildsjel på Idrettsgallaen.

Alle de 19 ildsjelene får en viktig rolle i forbindelse med den landsomfattende fakkelturneen som avholdes fra 9. januar – 12. februar - i forkant av Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016.

Kriterier for å vurderes som Årets ildsjel:

  • Han/ hun er under 26 år gammel.
  • Vedkommende har gjort en solid innsats for idretten.
  • Hun/han kan være enten trener, tillitsvalgt eller ha andre verv i idretten.
  • Ikke være heltidsansatt
Viktige datoer:

  • 1. - 28. oktober: Nominasjonsperioden
  • 1. november: Idrettskretsene får tilsendt tre nominerte ildsjeler fra sitt fylke
  • 1. - 9. november: Alle idrettskretser skal velge én kandidat. Totalt 19 fra hele landet.
  • 12. november: Juryen for Årets ildsjel velger fem finalister blant de 19 fylkeskandidatene.
  • Fra 16. november: De 5 finalistene blir overrasket av en idrettskjendis
Juryens stemme teller 60 prosent, mens folkeavstemningen, som avholdes på nrk.no i desember og januar, teller 40 prosent.

Årets ildsjeljury består av:
Kjetil André Aamodt (juryleder), Glenn Solberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Helene Olafsen, Stig Inge Bjørnebye, Marco Elsafadi, Sondre Sande Gullord (Idrettsstyremedlem) og Kristin Lemme (Ungdoms-OL).

Kjenner du en ildsjel på under 26 år?
Dersom du kjenner en person som passer til denne beskrivelsen kan du nominere vedkommende som kandidat til å bli Årets ildsjel. - Prisen er en flott anledning for hele Idretts-Norge å vise sin takknemlighet til alle unge ildsjeler og frivillige i små og store idrettslag. Vi vet at idretten er tuftet på frivillighet, og at den aller største æren for den gode lokale aktiviteten er det alle de frivillige trenere, ledere, dugnadsarbeidere og tillitsvalgte som skal ha, sier idrettspresident Tom Tvedt.
Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.

Siste fra Ove Bevolden